Ljubljana Gang

Erasmus semester in Ljubljana

Jazz Club Ljubljanski grad

23.png

Jure Pukl Quartet - koncert a ljubljanai várban! És még sok más.

Már szinte kezdem magam rosszul érezni, ha nem gyártok tartalmat a blogra, vagy nem olyan tartalmat gyártok, ami információértékkel bír, vagy igazán élvezetes olvasni. Pedig ez most "csak" egy élménybeszámoló lesz a tegnap estéről, amiben örömködni fogok afelett, hogy milyen jól éreztem magam.

A héten tömbösített óráink vannak, minden nap járunk a horvát Obi-Wan Kenobi/Palibácsi professzor nacionalizmus-kurzusára, de úgy döntöttünk, hogy pénteken kihagyjuk ("a magyar klikk hawaiion van"), és helyette ebédelni és társasozni megyünk. A Paviljon-ebéd és a Dobra Poteza után Robinnal elsétáltunk a várhoz, és a koncertjegyben foglalt sikló-jeggyel mentünk fel a funicularral! Menetidő: 60 másodperc; dokkolás és ki- és beszállás: 60 másodperc. Tíz percenként jár, 33 ember fér el benne, és a piactér mellől indul. Még volt elég sok időnk a koncert kezdete előtt, úgyhogy körbejártuk a várat, csodás a kilátás, és szép, kora tavaszi esti idő volt, nem túl hideg. Ez egy eléggé kiülős helynek tűnik, többen voltak, akik már a vár tövében ücsörögtek, de majd! Nyáron!

22.png

A vár jazz klubja nagyon hangulatos, a Rocky Hall nevű térben van a színpad, kis asztalok, néhány kanapé, és ülőpárnák a lépcsőkön is, és van egy bárpult a hátsó részében. Ezt a mécses alakú lámpácskát viszont nem tudom megérteni, ami még PISLÁKOL is, mintha igazi gyertya lenne. Nyolckor volt kapunyitás, kilenc után kezdtek el játszani. Jure Pukl Quartet, az nem derült ki az eseményleírásból sem, hogy tulajdonképpen hogy is hívják a zenésztársait, és a neten sem találtam, úgyhogy csak ennyit tudunk, hogy ő szaxofonozott. Volt mellette trombita, bőgő, dob. Elég free jazz jellegű volt a koncert, nekem a bőgős és a dobos nem igazán jött be, a bőgős azért, mert nem történt semmi (ja, és nagyon rosszul is volt hangosítva, Lau biztos rage-elt volna rajta :D), a dobos meg azért, mert úgy éreztem, hogy nem követi a többieket igazán... vagy hát nagyon elvolt magában. De a fúvósok jók voltak, egy-két szólót leszámítva, amikor csak fújtak bele a nagyvilágba hangosan. Kicsit rossz érzés így "osztani" a zenészeket, hát hol vagyok én hozzájuk képest?...  De persze inkább leírom. Egyébként nem is feltétlenül koncert akart ez lenni, hanem inkább élő zene, egy órás szett után hosszú szünet, aztán újra belekezdtek... a hely hajnali 1-ig tart nyitva, mi azért hamarabb eljöttünk, de így is sokáig ott voltunk.

grad.png

Lefelé is funicularral mentünk, aztán hazabicikliztünk. Nagyon sokan voltak így péntek este a belvárosban, az összes kiülős teraszos hely tele volt, mindenki hogy rákattant az első tavaszi napra! Most viszont elvileg eső lesz, 14 napig, de azt úgysem hiszem el. Szóval nagyon hangulatos este volt. A várban már nem fogyasztottunk semmit (pedig az első ital árából visszakaptunk volna 1 eurót), mert a sima Union sör - a legolcsóbb - is 2,8 EUR volt, ennyiért a Dobra Potezában már kézműveset lehet kapni, és inkább arra tartogatjuk az eurónkat.

Egyébként ez a kártyával fizetés dolog nem teljesen tiszta... (alert: egyáltalán nem ideillő téma jön) Volt valami ilyen, hogy ha 2 EUR alatt vásárolunk, akkor a bank vagy a bolt, vagy nem is tudom, melyikük, felszámol tranzakciós költséget, úgyhogy nem éri meg 2 euró alatt költeni, ha csak kártyával tudunk fizetni. Ez igaz??? A neten semmit nem találtam erről, és már nem is tudom, honnan szültem ezt az infót. Úgyhogy kommentben várom a megfejtéseket (bármilyen egyéb, fontosabb hozzászólás mellett), mert amíg nem derül fény erre, minden alkalommal felesleges termékeket kell vásárolunk, hogy két euró fölé csússzunk :D

A bejegyzés trackback címe:

https://ljubljanagang.blog.hu/api/trackback/id/tr2013729500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ljubljana Gang

Egy blog három budapesti szociológushallgató Erasmus félévéről Ljubljanában.

Friss topikok

süti beállítások módosítása