Ljubljana Gang

Erasmus semester in Ljubljana

Maks Pizzerija

Néhány napja felfedeztük a hozzánk talán legközelebb eső bonizóhelyet, azaz olyan éttermet, ahol lehet a Student Bonival fizetni. Ez a Maks Pizzerija, az utcánk végén van, a Mercator sarkán. Beülős kis bisztró, az idősebb Norma a felszolgáló - Twin Peaks ;) -, és finom az ebéd.

A diákmenü 2,97 euró, jár hozzá napi leves (üres tésztaleves vagy paradicsomleves volt eddig), főétel (pizza vagy spaghetti, vagy egytálételek - sokféle), saláta és gyümölcs (eddig alma). Háromszor ettünk itt ezidáig, kényelmes, és van terasza is, szóval még jobb lesz, ha jobb idő lesz.

pizza.png

Pizzából háromfélét próbáltunk: négysajtos, village-pizza (szalámis-baconös), devil pizza (jalapeno paprikás). Finom volt, és kiderült, hogy nem számít, mekkorát kérünk, a kicsi és a nagy is ugyanannyiba kerül a menüben.

spaghetti.png

Spaghettiből megkóstoltuk egyszer a napi menüt, ami sonkás-gombás tészta volt, egyszer pedig a mediterrán spaghettit, ami tonhalas-paradicsomszószos tészta. Ezek nekem közepesen jöttek be, a pizzára szavazok. Citizen AD vega-tálat kért, ami kevésbé jött be neki, ő is a pizzára szavaz (vagy majd valami vega tésztára legközelebb). Ezek az ételek is mind ugyanannyiba kerülnek, a lényeg, hogy 5,8 euró alatti kaját kell választani, és akkor egységesen ennyibe kerül a menüben.

A saláta eddig minden nap más volt, de elég ecetes, úgyhogy aki nem szereti, annak nem ízlene. Gyümölcsnek pedig szép és finom almákat kaptunk (amiből il ritorno dello jedi épp most sütött pitét! <3)

Konklúziónk az, hogy a Paviljon éttermet jobbnak találjuk, de mivel ez nagyon közel van, így sokszor fog ez nyerni, ha választanunk kell.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ljubljanagang.blog.hu/api/trackback/id/tr7313767332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ljubljana Gang

Egy blog három budapesti szociológushallgató Erasmus félévéről Ljubljanában.

Friss topikok

süti beállítások módosítása