Ljubljana Gang

Erasmus semester in Ljubljana

Študentski Boni
Kedvezményes diákétkezés

Erről tudunk egyelőre a legkevesebbet. Tegnap futottunk egy majdnem felesleges kört emiatt. Elbicikliztünk az ESN irodába, hogy ott kérjünk szlovén SIM-kártyát, amit ingyen osztanak. Az iroda kicsit el van dugva, a cím: Pivovarniška ulica 6, ebben az udvarban van az egyik épületben az iroda a másodikon, de nem ESN van kiírva, hanem ŠOU.

izimobil.jpg

Ehhez a szlovén SIM-hez jár a kedvezményes diákétkezés, hónaponként minden munkanapra egy 2,63 EUR kedvezményt biztosító kupont adnak, amit a telefonoddal tudsz érvényesíteni csomó étteremben elvileg. (Fel kell hívni egy számot, és odatenni a telefont a leolvasóhoz...)

A SIM-kártyát be kell tenni a telefonba, és aktiválni kell egy kód megadásával, ezzel persze segítettek az ESN-esek. Aztán ezen a honlapon kell regisztrálni (ezt otthonról is lehet), itt elég csak az emailt megadni, nem kell a telefonszám. (Unique personal identicication number = EMŠO). És amihez személyesen kell ott lenni, az a regisztráció a kajarendszerbe, amit csak az egyik gépükről tudnak megcsinálni. Ehhez kell az acceptance letter, de csak amiatt, hogy lássák, mettől meddig leszünk itt kint. Mást nem is kértek. Az egyetlen gond az volt, hogy az én telefonom Telekomos, úgyhogy hiába tettem bele a szlovén SIM-kártyát, nem tudtam használni, de elvileg aktív a rendszer, szóval ha lesz egy olyan telóm, ami kártyafüggetlen, akkor majd menni fog.

Ádi kipostáztatja nekünk a régi dual simes telefonját, mert Robinnak is ugyanez a helyzet, és így akkor az lesz a kajás mobilunk. :D Az ő kuponjaikat meg azért nem tudtuk aktiváltatni, mert megszűnt az internet az ESN-es gépen, szóval majd vissza kell térnünk. Addig meg főzünk magunknak.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://ljubljanagang.blog.hu/api/trackback/id/tr5913690258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd Leonard 2018.03.02. 18:27:09

Tehát a szlovén állam kb 60€-val támogatja havonta az egyetemisták étkezését. Szép tőlük, főleg, ha számitásba vesszük, hogy a Ljubljanai Egyetemen 50 ezer hallgató tanul...és a külföldi diákokra is él a kedvezmény:-) Mo-n nyomokban sincs ilyen rendszer, pedig elkelne.

Ljubljana Gang

Egy blog három budapesti szociológushallgató Erasmus félévéről Ljubljanában.

Friss topikok

süti beállítások módosítása