Ljubljana Gang

Erasmus semester in Ljubljana

A nagy bagett-összehasonlító teszt - 2. rész

Folytatjuk! Ugyan csak egy új termékkel bővült a bagett-palettánk, a régi ízeket is revizionáltuk. Részben.

spar_bagett.png

Bagett from Interspar

A napokban megkóstoltuk az Intersparban vásárolt bagettet. Ez is 0,39 EUR volt, csakúgy, mint az eddigi szupermarketes bagettek, de más volt, mint a többi. A formája nem volt olyan szabályos hosszúkás, kicsit göcsörtösebb, és a héja is picit vastagabb, ami - ha frissen fogyasztjuk - még előnyére is válik. Csomagolása ugyanolyan, mint a Lidl-sé, és az íze is ahhoz hasonlított legjobban, méretre is pont jó. Ádi és Robin talán második helyre tennék, de nálam megelőzte az eddigi referenciát, a Lidl bagettet!

Az előző posztra reagálva szakértői vélemény is érkezett a bagettek csomagolásáról Petitől, aki igazán jól ért a kenyérsütéshez:

Amúgy a bagettet alapvetően azonnali fogyasztásra szánják, emiatt a lyukacsos nejlon, hogy levegőzhessen - akkor jó, mikor forró még, és nem "pállik" be.

Úgyhogy valahol dicséretes, hogy a szupermarketek meg szeretnék őrizni a francia életérzést, ami a frissen, forrón kisült bagettek fogyasztásával jár, de most itt télen, Ljubljanában nem sokra megyünk vele, mert mire hazaérünk a mínusz tíz fokban a bagettel, jól kihűl :D

mercator_bagett2.png

Bagett from Mercator

Sajnos a legutóbbi véleményünket módosítanunk kell a Mercatoros bagettel kapcsolatban: ahogy a képen is látszik, eleve el van törve a csomagolásban, és ez már a sütés közben történhetett, mert a törött végeken látszik - és sajnos érződik - is, hogy még rásütöttek, miután eltörött. Ettől sokkal jobban ki van száradva eleve, és nem is lehet rajta olyan jól osztozni. Arról nem is beszélve, hogy kisebb is, mint a többi. A vacsoránál pont az a pici hiányozna még belőle, amivel a Lidl-s hosszabb ennél. Pedig elvileg mindegyik 250 g. Az a gyanúm, hogy nem ugyanattól a pékségtől rendelik most, mint az előző poszt idején. Nincs is rajta az a szép címke, helyette csak egy sima fehér van, amin nincs feltüntetve, milyen pékség süti. Remélem, fény derül erre nemsokára.

Mivel a Mercator nagyon közel van a lakásunkhoz, ezért viszonylag sokszor fogunk itt vásárolni, ezért is lenne jó, ha jobb bagettet sütnének. De legközelebb végre kipróbáljuk a másik sarkon lévő pekarnából a péktermékeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://ljubljanagang.blog.hu/api/trackback/id/tr7113711126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd Leonard 2018.03.03. 10:45:22

Bámily meglepő, a bagett (baguette= botocska) nem francia, hanem osztrák találmány, Bécsből került Párizsba a 19. században. Mivel Ljubljana (az osztrákoknak Laibach) sokáig a Habsburg birodalom része volt, igy a bagett készítése itt is hagyományosnak számít. Persze más az élelmiszerláncok technológiája, mint a kis pékségeké, érdemes lenne kiterjeszteni a tesztelést a belvárosi pékekre...

boribariii · ljubljanagang.blog.hu 2018.03.03. 14:11:05

@Majd Leonard: köszönet az észrevételért! Tehát a francia életérzés valójában bécsi életérzés. És igen, a tesztelés nem állhat meg, és nem is fog megállni a szupermarketeknél ;)

Ljubljana Gang

Egy blog három budapesti szociológushallgató Erasmus félévéről Ljubljanában.

Friss topikok

süti beállítások módosítása