Ljubljana Gang

Erasmus semester in Ljubljana

A nagy bagett-összehasonlító teszt - 1. rész

Elhatároztuk, hogy kintlétünk alatt összehasonlítjuk az itt kapható bagetteket. Első pár nap a Lidl-ben vettük, majd egyet az Aldiból is kipróbáltunk. Aztán jött a Mercator bagett, és holnap reggelire egy Stara Pekarna bagettet fogunk megkóstolni. (Update: megkóstoltuk.)

lidl_bagett.jpg

Bagett from Lidl

A Lidl-s bagettel mindhárman nagyon elégedettek voltunk: a Copygurus plakát-nejlonzacskóba csomagolva két nap múlva is fogyasztható állagú volt, egyébként elég hosszú, frissen nagyon finom, és csak 0,40 EUR.

Az Aldis bagett mintha egy kicsit kisebb lenne, mind a Lidl-s, és nem is volt annyira foszlós, de finom volt, kicsi a különbség. Csomagolásuk ugyanolyan - a csőtasak hátoldala papír, az eleje lyukacsos nejlonzacskó: tehát nem felel meg semmilyen környezettudatos fogadalmamnak, hiába papír a hátulja, az elején lévő nejlon gyakorlatilag semmit sem ér. Csak annyit, hogy látod, hogy bagett van benne. De mivel lyukacsos, így még ki is szárad benne a bagett, ha nem csomagoljuk be egy másik nejlonba... De visszatérve, az Aldis bagett is 0,40 EUR.

merkator_bagett.jpg

Bagett from Mercator

A Mercator - a helyi CBA vagy valami hasonló - szintén 0,40 EUR-ért árul bagettet a Sosedova Pekarnától, és ők nejlonzacskóba csomagolják, ami viszont szintény LYUKACSOS! Így ebben is kiszáradna a bagett. Az íze nagyon hasonló a Lidl-shöz, méretre egy picit rövidebb. Ezért még mindig a Lidl a nyerő.

Ma biciklizés közben egy Stara Pekarna nevű helyen választottunk bagettet, ami ugyan rövidebb, de cserébe sokkal szélesebb, nem is teljesen párhuzamos a két széle. Egyelőre csak a csomagolásáról tudok beszélni, ami eddig a legrosszabb eredményt érte el: egy zsömléknek szánt papírzacskó volt az egyik oldalán, de ez csak a bagett feléig ért, de a pék ráhúzott egy sima nejlonzacskót is, ami haladás, mivel nem volt lyukacsos, de ez is csak a bagett feléig ért. Mi átraktuk a másik felére, hogy legalább hazáig ne érje kosz, ha kilóg a táskámból, de itthon ezt is át kellett csomagolni a jól bevált Copygurus zsákba. Az ára 0,85 EUR - kíváncsian várjuk a reggelit!

starapekarna_bagett.jpg

Bagett from Stara Pekarna

Update: a pékségből származó bagett finom volt, de inkább egy hosszú kenyérnek mondanám. Mivel a héját nehezebb elrágni, kevésbé kellemes élmény volt enni, de aki kenyeret szeretne könnyen szeletelhető formában, annak nagyon megéri, mert itt a kenyér alakú kenyerek kicsit drágábbak, ahogy eddig láttuk. Ettünk egy Béla nevű kenyeret is a napokban, arról inkább nem is ejtek több szót, mert nagyon száraz, porladós volt - na, ahhoz képest ez a bagett alakú kenyér sokkal jobb választás (árban is). A bagett-tesztünkön viszont nem ért el jó helyezést sem az ára, sem a csomagolása, sem az íze és állaga miatt (ahogy a képen látszik, nagy lyukak is vannak benne, amik megnehezítik a vertikális szeletekben történő fogyasztását).

Úgyhogy ma vacsorára és holnap reggelire visszatérve a korai jó szokásunkhoz két Lidl-bagettet vásároltunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ljubljanagang.blog.hu/api/trackback/id/tr6213688844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Majd Leonard 2018.03.02. 18:43:47

Számomra ottjártunkkor úgy tűnt, hogy a szlovén Lidl színvonala az osztrákhoz áll közelebb, mint a magyarhoz, föleg a pékáruk választékát és minőségét tekintve.

Letomester 2018.03.03. 22:12:13

Kedves Leonard! Tudvalevő, hogy a szupermarketláncok hazánkba mind gyengébb minőségű termékeket gyártatnak, szállítanak. Kevés, többnyire magyar kézben lévő pékség található, ahol még ismerik a minőség fogalmát, bár cserében az árat is megkérik érte. Üdv, L.

Ljubljana Gang

Egy blog három budapesti szociológushallgató Erasmus félévéről Ljubljanában.

Friss topikok

süti beállítások módosítása